Bestuur en vrijwilligers

Het bestuur van de Vriendenvereniging bestaat uit 5 bestuursleden en wordt ondersteund door een toegewijd secretariaat. De vereniging kan niet zonder zijn 'Actieve Vrienden': vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de Vrienden en het orkest. Sinds 2016 wordt de vereniging ook gesteund door een gedreven ambassadeur: gepensioneerd eerste violiste Agnes Tönkö.

Bestuur

  • Ken Gould, voorzitter
  • Rein Buwalda, secretaris, portefeuille communicatie en inleidingen
  • Albert Veenstra, penningmeester
  • Maite Houwing, portefeuille ledenactiviteiten en ledenwerving
  • Caroline Hundepool, portefeuille ledenactiviteiten en ledenwerving

Secretariaat

  • Petra Keizer, secretariaat Vriendenvereniging

Vrijwilligers: Actieve Vrienden

Wij zijn de volgende Actieve Vrienden die zich momenteel inzetten voor de vereniging en het orkest zeer erkentelijk: Hermine de Jong, Ingrid van Kessel, Wil Egberts, Thilde Rol, Jean Westerduin, Lineke Smeels, Laurens Blom, Thea de Lange-Egberts, Francien Verhoef-Blokland, Else Hantelman, Matthijs Waardenburg, Marianne Bakelaar, Meindert Hollander, Rien van Genderen, Elly van der Spek-Verhoef, Lotus van Almelo, Tamara Hoven, Nelly Hesse, Cees Hesse, Rein Buwalda, Hanneke Drost, Lei Lei, Sjoerd Jansen en Diny Hompus.

Ambassadeur

Agnes Tönkö ging in 2016 na 44 onafgebroken jaren bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest gespeeld te hebben met pensioen. Zij meldde zich direct aan bij de Vriendenvereniging en is nu onze eerste Ambassadeur vanuit het orkest. img_100_9_8Haar missie: ‘Dat is wat ik als mijn bijdrage voor orkest en Vrienden zie: zorgen voor een (nog) betere band tussen onze toehoorders en spelers. Vooral ook door het persoonlijk contact te bevorderen. Ik hoop dat die band met ons publiek steeds beter wordt want een meelevend en betrokken “gehoor” levert een heel belangrijke bijdrage aan het niveau van de uitvoeringen. Dat weet ik uit ervaring, dat voel je als je speelt.’