Maak het verschil

Geef en draag bij aan het succes

Mensen raken en inspireren met symfonische muziek van het hoogste niveau. Daarvoor staat het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als Vriend, donateur of begunstiger zorgt u ervoor dat het orkest zijn ambities kan blijven realiseren.

Als Vriend, donateur of begunstiger maakt u onder andere de aankoop en restauratie van topinstrumenten voor de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest mogelijk. Bovendien kunt u als Vriend of begunstiger het orkest nóg beter leren kennen door alle activiteiten (zie de Agenda) die de Vriendenvereniging voor u organiseert.

De Vriendenvereniging: een waardevol instrument

Meer dan 40 musici die bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest in dienst zijn bespelen een instrument dat door de Vriendenvereniging is aangekocht of in bruikleen is gegeven, of dat door uw steun door de beste restaurateurs ter wereld is gerestaureerd. We zijn er trots op dat de Vrienden, donateurs en begunstigers zo veel geven om deze instrumenten en de klank van het orkest. Zo maken wij samen de hoge muzikale ambities van ons orkest waar!

Doe ook mee en investeer in het orkest

Wij kunnen ons voorstellen dat u als trouwe bezoeker een bijdrage aan het orkest wilt geven – en hier is altijd een goede reden voor. Zo heeft de vereniging namens u het afgelopen seizoen instrumenten aangeschaft voor de trompetsectie. Dit seizoen zal onder andere in de strijkerssectie worden geïnvesteerd. Uw gift is zeer welkom: met uw bijdrage investeert u in de klankkwaliteit van uw orkest, waardoor u bij een volgend bezoek nóg meer geniet.

Geven aan het orkest: zo doet u dat

Er zijn verschillende mogelijkheden om te geven om en aan het orkest:

  • Als Vriend: u betaalt jaarlijks uw lidmaatschap en geniet van exclusieve privileges.
  • Als donateur: u steunt het orkest eenmalig, maandelijks, of jaarlijks met een bedrag naar eigen keuze.
  • Als begunstiger: als particulier begunstiger steunt u het orkest, naast uw reguliere lidmaatschap als Vriend, extra voor een bedrag van minimaal €250 per jaar. Voor een bijdrage vanaf €2.500 kunt u toetreden tot het mecenaat. Een andere mogelijkheid is om via een legaat of erfstelling de rijkdom van symfonische muziek aan toekomstige generaties door te geven.
  • Als vrijwilliger: ‘Actieve Vrienden’ vervullen op verschillende manieren een onmisbare rol bij de Vriendenvereniging, o.a. als vrijwilliger in de Vriendenwinkel en bij de concertinleidingen.