Cursus muziekverdieping

Cursus 2019: het gevarieerde verhaal achter de muziek

Ook dit jaar organiseert de Vriendenvereniging van het Rotterdams Philharmonisch Orkest weer een muziekcursus voor haar leden. Dit jaar echter in een andere vorm; in plaats van één docent zullen er dit jaar drie docenten de cursus verzorgen. Hiermee proberen wij tegemoet te komen aan de verzoeken van Vrienden die naast diepgang ook graag meer diversiteit van perspectieven willen meemaken.

De cursus wordt gegeven door Michel Khalifa, Sam Wamper en Leo Samama. De eerste twee zijn vertrouwde verzorgers van inleidingen van het orkest, de laatste is een gerenomeerd spreker en heeft vele muziekcursussen voor de Vrienden verzorgd.

Het programma is zoals ieder jaar gevarieerd, met componisten zoals Sjostakovich, Mahler en Mozart. De cursusavonden vinden plaats voorafgaande aan het betreffende concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Wilt u meer weten over de muziek die u graag beluistert? Of zou u de muziek tijdens een concert op een andere, diepere manier willen beleven? Schrijf u dan nu in voor deze gevarieerde muziekcursus. Let op: er is maar plaats voor 45 deelnemers. Ervaring van voorgaande jaren leert dat de cursus snel is volgeboekt. Meld u daarom snel aan. Mocht u iemand mee willen nemen die nog geen Vriend is, dan kan hij of zij lid worden tegen een gereduceerd tarief.

Alle colleges vinden plaats in de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam), Aert van Nesstraat 45. Deze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer, ook is er ruime gelegenheid tot parkeren. De avonden beginnen om 19.30, inloop is mogelijk vanaf 19.15. Rond 20.30 is er een korte pauze met thee/koffie en iets lekkers. De avond eindigt om 21.30.

Het cursusgeld bedraagt €97,50 voor leden van de Vriendenvereniging en €67,50 voor Young Friends. Niet-leden van de Vereniging zijn uiteraard ook van harte welkom (€ 128,50).

U kunt zich straks aanmelden via onderstaand formulier. 

Aanmelden cursus muziekverdieping 2019

  • Uw gegevens