Cursus muziekverdieping

Cursus 2020 van start gegaan en krijgt digitaal vervolg

De muziekcursus van de Vriendenvereniging is een geliefde, jaarlijkse traditie. Ook in het nieuwe jaar wordt de cursus aangeboden.

De titel luidt ditmaal “De verbeelding van het grote gebaar”. Hiermee doelen we op een reeks grote symfonieën die ons orkest in het voorjaar zal uitvoeren.

Neem alleen al Berlioz’ Symphonie fantastique met zijn ongekende verbeeldingskracht, Mahler’s indrukwekkende Tweede Symfonie en de laatste symfonie die Sjostakovitsj voltooide, de Vijftiende.

De cursus wordt afwisselend geleid door de Michel Khalifa en Leo Samama. Michel Khalifa, beiden gerenommeerde sprekers over muziek.

Iedere cursusbijeenkomst gaat vooraf aan concerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en vindt plaats op een woensdag, van 19.30 tot 21.30 uur, bij de SKVR, Aert van Nesstraat 45. De cursusavonden zijn 22 januari, 5 en 12 februari, 4 maart en 15 en 22 april.

Prijzen:
Het cursusgeld bedraagt € 97,50 voor leden van de Vriendenvereniging.
Voor leden jonger dan 35 jaar is er een speciale kortingsprijs van € 32,50.
Niet-leden betalen € 149,50. Het lidmaatschap van de vereniging bedraagt € 45 per jaar. Het loont dus de moeite om lid te zijn.

NB. Vanwege de regeringsmaatregel waarbij samenkomsten tot 1 juni zijn verboden gaan de cursusavonden van 15 en 22 april niet door. Met de cursusleider van de beide avonden, Leo Samama, is overeengekomen dat hij zijn bijdragen op film aanlevert. De deelnemers aan de cursus krijgen de filmpjes op de geplande cursusdagen toegestuurd.

 

foto Michel Khalifa, Geert Snoeijer