Lezing “Muziek als medicijn”: 2x VOL!

Hans Jeekel

De Vriendenvereniging, het RPhO en Professor Hans Jeekel hebben besloten om, volgend op een overweldigende interesse van Vrienden en Mecenassen, een tweede avond voor deze lezing en repetitiebezoek in te plannen. Iedereen die zich heeft aangemeld heeft hierover bericht ontvangen. Zowel 20 januari 2016 als 11 februari 2016 zitten nu vol.

Tijdens beide avonden wordt ook een vrijwillige bijdrage aan de aanschaf van nieuwe orkestmappen voor onze musici gevraagd. Kunt u helaas niet bij beide avonden aanwezig zijn, maar wilt u wel bijdragen? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

 

schrijf nu in voor de cursus muziekverdieping

Leo Samama

De Vriendenvereniging verzorgt in seizoen 2015-2016, opnieuw in samenwerking met musicoloog en componist Leo Samama, een verdiepende muziekcursus. Dit jaar is het thema van de cursus: “1885: 4 keer anders”. Schrijft u zich ook in? >> meer info

 

Exclusieve Vriendenrondleiding De Doelen op 21 januari as.

De-Doelen-grotezaal

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij de Doelen? Van de solistenkamers tot de kleedruimtes, van de ruimte tussen het plafond en het dak tot de artiestenfoyer, we komen overal langs waar je als concertbezoeker normaal niet komt! Op donderdag 21 januari 2016 start de rondleiding van 3 kwartier om 19.15 uur, zodat u mooi op tijd terug bent voor de start van het concert. U dient zich vooraf op te geven; per rondleiding zijn er maximaal 20 plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie klikt u hier.

Informatiebijeenkomst Vriendenreizen op 20 december as.

Zurich

In april 2016 gaat het Rotterdams Philharmonisch Orkest op tournee naar Zwitserland en Oostenrijk. Ongetwijfeld zijn er vele Vrienden die graag nog eens een concert op deze mooie locaties willen bezoeken, zeker als chef-dirigent Yannick Nézet-Séquin het orkest leidt. Op 20 december zullen wij i.s.m. het uitvoerende reisbureau Hannick Reizen een gezellige, vrijblijvende informatiebijeenkomst organiseren na afloop van het Kerstconcert, van 16.30-17.15 uur. Reserveert u alvast deze datum, meer informatie volgt. Voor meer informatie over de Vriendenreizen klikt u hier.

Geslaagde ledenavond op 21 september jl.

Rotterdam_veerdam_1

Op 21 september jl. hielden wij op onze jaarlijkse Ledenavond de Algemene Ledenvergadering, waarbij de ontmoeting met Vrienden en bestuursleden, een aantal directie- en stafleden van het orkest, en met violist Wim Ruitenbeek, die ook nog eens prachtig voor ons zijn viool bespeelde, centraal stond. Na de pauze sprak de nieuwe directeur van het orkest, George Wiegel, bevlogen over zijn stad Rotterdam en ons orkest. Wij waren trots op de mooie opkomst en de betrokkenheid die u hiermee toonde! Hartelijk dank hiervoor.

Welkom

W009a

Welkom bij de Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De Vrienden dragen o.a. bij aan aankopen van instrumenten voor de musici en daarmee aan het geluid van het orkest. Op deze site leest u hier meer over. Ook kunnen Vrienden via deze site zien hoe ze door een breed aanbod aan extra’s meer komen te weten over de muziek, de musici en de instrumenten. Hier vindt u alles over inleidingen, ontmoetingen met de chefdirigent, museumconcerten, open repetities en mee-op-tourneereizen.