Kamermuziek in Boijmans

Tot eind 2018 speelden kleine ensembles van leden van het orkest kamermuziek in Museum Boijmans Van Beuningen voor de Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest én de Vrienden van het museum. Nu Boijmans een langdurige verbouwing ondergaat, is het voorlopig niet mogelijk om de kamermuziekconcerten voort te zetten. Door de grote interesse die u heeft getoond, laten we de informatie wel op de website staan en houden we u op de hoogte over de invulling in de nabije toekomst.

In kamermuziek tonen componisten zich vaak van hun meest intieme kant. Deze serie belicht de poëzie van de grote meesters in kleine bezetting – zelden komt muziek zo dichtbij. Hoor de instrumenten die met de steun van de Vriendenvereniging zijn aangeschaft in de intieme sfeer van het auditorium van Museum Boijmans Van Beuningen. De musici lichten zelf kort en op hun eigen manier de werken toe. Van een deskundige van het museum ontvangt u een korte toelichting op lopende tentoonstellingen, welke u na afloop van het concert gratis kan bezoeken.

Hoe verloopt de ontvangst?

U ontmoet onze Actieve Vrienden bij de ingang van het auditorium, waar zij u van harte welkom heten. U wordt hier tussen 11.15 en 11.45 uur verwacht; koffie, thee en een koekje staan voor u klaar. Om precies 11.45 uur wordt u in het auditorium kort verwelkomd door een bestuurslid van de Vriendenvereniging van het orkest en door een deskundige vanuit het museum, die ook een korte toelichting geeft op de lopende hoofdtentoonstelling. Om 12.00 uur volgt vervolgens het concert (zonder pauze) en ongeveer een uur later eventueel uw bezoek aan het museum.

Indien er muziekconcerten er zijn, dan staan deze ook aangegeven in de Agenda en in het magazine ‘Intrada’ dat u als Vriend ontvangt.

Prijzen & bestellen

Ter indicatie: de prijs in 2018 voor leden van de Vriendenvereniging van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en voor de Vrienden van Boijmans bedroeg €24,65 (of €10 voor bezoekers t/m 26 jaar) per concert, en was inclusief koffie/thee vooraf en museumbezoek op eigen gelegenheid na het concert. Een abonnement voor de hele serie kostte €70 (of €30 voor bezoekers t/m 26 jaar).

Wie geen Vriend was van het orkest of van het museum kon losse kaarten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest bestellen voor €29 (of €10 voor bezoekers t/m 26 jaar) per concert. Als vriend kreeg u 15% korting.