Cursus Muziekverdieping 2023

Zes avonden over muziek met Leo Samama en Michel Khalifa

In het voorjaar van 2023 organiseert de Vriendenvereniging weer de jaarlijkse cursus Muziekverdieping. Onder de noemer ‘De magie van muziek’ sluit de inhoud ervan aan op het fraaie en intrigerende voorjaarsprogramma van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De cursusleiders Leo Samama en Michel Khalifa staan garant voor boeiende verhalen die u dichtbij de wereld van grote muziekwerken en hun componisten brengen. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden, van 19.30 tot 21.30 uur, inclusief pauze.

Het programma luidt: “Richard Strauss en het symfonisch gedicht”, Michel Khalifa, 11 januari – “Hertog Blauwbaard”, Leo Samama, 22 februari –  “Grandeur, liefde en natuur in de Franse barokmuziek”, Michel Khalifa, 8 maart – “Russische sprookjes”, Leo Samama, 15 maart – “De mediterranee”, Leo Samama, 19 april – “Mahler, de dood en de wederopstanding”, Michel Khalifa, 10 mei.

De locatie is cultureel zalencentrum De Machinist, Willem Buytewechstraat 45. Het cursusgeld bedraagt € 124,50 voor leden van de Vriendenvereniging. Voor leden jonger dan 35 jaar en Young Friends is er een speciale kortingsprijs van € 44,50. Niet-leden betalen € 179,50. Mocht u iemand mee willen nemen die nog geen Vriend is, dan kan hij of zij lid worden en alsnog de korting krijgen die voor Vrienden geldt.

Aanmelden kan met onderstaand formulier