Kamermuziek in museum

Voor de Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest én de Vrienden van Museum Boijmans Van Beuningen spelen kleine ensembles van leden van het orkest kamermuziek in het museum.

In kamermuziek tonen componisten zich vaak van hun meest intieme kant. Deze serie belicht de poëzie van de grote meesters in kleine bezetting – zelden komt muziek zo dichtbij. Hoor de instrumenten die met de steun van de Vriendenvereniging zijn aangeschaft in de intieme sfeer van het auditorium van Museum Boijmans Van Beuningen. De musici lichten zelf kort en op hun eigen manier de werken toe. Van een deskundige van het museum ontvangt u een korte toelichting op lopende tentoonstellingen, welke u na afloop van het concert gratis kan bezoeken.

Hoe verloopt de ontvangst?

U ontmoet onze Actieve Vrienden bij de ingang van het auditorium, waar zij u van harte welkom heten. U wordt hier tussen 11.15 en 11.45 uur verwacht; koffie, thee en een koekje staan voor u klaar. Om precies 11.45 uur wordt u in het auditorium kort verwelkomd door een bestuurslid van de Vriendenvereniging van het orkest en door een deskundige vanuit het museum, die ook een korte toelichting geeft op de lopende hoofdtentoonstelling. Om 12.00 uur volgt vervolgens het concert (zonder pauze) en ongeveer een uur later eventueel uw bezoek aan het museum.

De concerten voor het seizoen 2018-2019 moeten nog nader worden bepaald. Aangegeven zijn de mogelijke data. Zodra ze bekend zijn, worden ze nader aangeveven.

 Zondag 25 ? november 2018:
  • Musici: Nader te bepalen.
  • Programma: Nader te bepalen.
Zondag 17 ? maart 2019:
  • Musici: Nader te bepalen.
  • Programma: Nader te bepalen.
Zondag 19 mei 2019:
  • Musici: Nader te bepalen.
  • Programma: Nader te bepalen.

 

De museumconcerten staan straks ook aangegeven in de Activiteitenkalender 2018-2019  en in het magazine ‘Intrada’ dat u als Vriend ontvangt.

Prijzen & bestellen

De prijs voor leden van de Vriendenvereniging van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en voor de Vrienden van Boijmans bedraagt €24,65 (of €10 voor bezoekers t/m 26 jaar) per concert, en is inclusief koffie/thee vooraf en museumbezoek op eigen gelegenheid na het concert. Een abonnement voor de hele serie kost €70 (of €30 voor bezoekers t/m 26 jaar).

Wie geen Vriend is van het orkest of van het museum kan losse kaarten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest bestellen voor €29 (of €10 voor bezoekers t/m 26 jaar) per concert. Voor kaarten kunt u bellen naar de klantenservice 010-2171707. Als vriend krijgt u 15% korting.