Kamermuziek in museum

Voor de Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest én de Vrienden van Museum Boijmans Van Beuningen spelen kleine ensembles van leden van het orkest kamermuziek in het museum.

In kamermuziek tonen componisten zich vaak van hun meest intieme kant. Deze serie belicht de poëzie van de grote meesters in kleine bezetting – zelden komt muziek zo dichtbij. Hoor de instrumenten die met de steun van de Vriendenvereniging zijn aangeschaft in de intieme sfeer van het auditorium van Museum Boijmans Van Beuningen. De musici lichten zelf kort en op hun eigen manier de werken toe. Van een deskundige van het museum ontvangt u een korte toelichting op lopende tentoonstellingen, welke u na afloop van het concert gratis kan bezoeken.

Hoe verloopt de ontvangst?

U ontmoet onze Actieve Vrienden bij de ingang van het auditorium, waar zij u van harte welkom heten. U wordt hier tussen 11.15 en 11.45 uur verwacht; koffie, thee en een koekje staan voor u klaar. Om precies 11.45 uur wordt u in het auditorium kort verwelkomd door een bestuurslid van de Vriendenvereniging van het orkest en door een deskundige vanuit het museum, die ook een korte toelichting geeft op de lopende hoofdtentoonstelling. Om 12.00 uur volgt vervolgens het concert (zonder pauze) en ongeveer een uur later eventueel uw bezoek aan het museum.

De concerten voor het seizoen 2016-2017 vinden plaats op de volgende zondagen:

 Zondag 2 oktober 2016: ‘Divertimento’ (geweest)
  • Musici: Marie-José Schrijner (viool), Eefje Habraken (viool), Veronika Lénartová (altviool), Carla Schrijner (cello), Harke Wiersma (contrabas), en Ron Tijhuis (althobo)
  • Programma: Divertimento in C (M. Haydn), Strijktrio (Françaix), Six Studies in English Folksong (Vaugan Williams), Adagio en fuga in C (Mozart) en Kwartet voor althobo en strijkers (Françaix)
Zondag 8 januari 2017: ‘Mozart en Mendelssohn’ (geweest)
  • Musici: Charlotte Potgieter (viool), Mireille van der Wart (viool), Anne Huser (altviool), Rosalinde Kluck (altviool), Gé van Leeuwen (cello)
  • Programma: Strijkkwintet in g (Mozart), Märchenbilder (Schumann), en Tweede strijkkwintet (Mendelssohn)
Zondag 28 mei 2017: ‘Concert Champêtre
  • Musici: Juliette Hurel (fluit), Karel Schoofs (hobo), Bruno Bonansea (klarinet), David Spranger (fagot), en Wendy Leliveld (hoorn)
  • Programma: Kwintet op.56 nr. 1 (Danzi), Concert Champêtre (Tomasi), en Le Tombeau de Couperin (Ravel)

 

De museumconcerten staan ook aangegeven in de agenda met de Vriendenactiviteiten in seizoen 2016-2017 en in het magazine ‘Intrada’ dat u als Vriend ontvangt.

Prijzen & bestellen

De prijs voor leden van de Vriendenvereniging van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en voor de Vrienden van Boijmans bedraagt €24,65 (of €10 voor bezoekers t/m 26 jaar) per concert, en is inclusief koffie/thee vooraf en museumbezoek op eigen gelegenheid na het concert. Een abonnement voor de hele serie kost €69 (of €30 voor bezoekers t/m 26 jaar).

Wie geen Vriend is van het orkest of van het musuem kan losse kaarten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest bestellen voor €29 (of €10 voor bezoekers t/m 26 jaar) per concert. Kaarten kunt u direct bestellen bij het orkest.