open repetitie op 24 februari as.

rpho repetitie-51

Op vertoon van uw Vriendenpas kunt u een open repetitie van het orkest bijwonen: dit keer op 24 februari a.s. van 10.00 – 13.00 uur. Onder leiding van onze eigen Yannick Nézet-Séguin en met medewerking van onze eigen fluitist Juliette Hurel wordt een wereldpremière van Mantovani gerepeteerd. Voor meer informatie klikt u hier.

Steun het orkest

folders VVR

Was u op 11 of 12 december te gast bij het orkest als trouwe bezoeker? En ontving u een brief van onze voorzitter?
U kunt nu het orkest steunen en iets terugdoen voor het mooie gebaar. >> Ga naar het invulformulier en help de trompetsectie aan nieuwe instrumenten!

cursus muziekverdieping met Leo Samama is van start

Leo Samama

De Vriendenvereniging verzorgt in seizoen 2015-2016, opnieuw in samenwerking met musicoloog en componist Leo Samama, een verdiepende muziekcursus. Dit jaar is het thema van de cursus: “1885: 4 keer anders”.  >> meer info

 

Lezing “Muziek als medicijn”: blik terug

MAM023

De Vriendenvereniging, het RPhO en Professor Hans Jeekel hebben twee avonden georganiseerd voor vrienden en mecenassen. Het thema was Music as Medicine, en daar werden heel interessante onderzoeken aangehaald en toegelicht.

Wie deelnam was verzocht om een vrijwillige bijdrage aan de aanschaf van nieuwe orkestmappen voor onze musici. Kon u helaas niet bij beide avonden aanwezig zijn, maar wilt u wel alsnog een bijdrage leveren aan deze orkestmappen? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.
U kunt ook foto’s terugzien!

Welkom

W009a

Welkom bij de Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De Vrienden dragen o.a. bij aan aankopen van instrumenten voor de musici en daarmee aan het geluid van het orkest. Op deze site leest u hier meer over. Ook kunnen Vrienden via deze site zien hoe ze door een breed aanbod aan extra’s meer komen te weten over de muziek, de musici en de instrumenten. Hier vindt u alles over inleidingen, ontmoetingen met de chefdirigent, museumconcerten, open repetities en mee-op-tourneereizen.