Vrienden bedankt!

Naar aanleiding van de aanschaf van een nieuwe paukenset, ontvingen we bijgaande e-mail van Danny van de Wal gericht aan de vrienden.

Beste Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest,

Afgelopen week zijn de nieuwe set van vijf pauken aangekomen. Ze zijn opgehaald in Berlijn bij de firma Hardtke, oftewel de Berliner Paukenwerkstatt. Ze zijn in januari van dit jaar besteld en nu al klaar. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik er ontzettend blij mee ben. Ik heb ze uitgeprobeerd, weliswaar niet in het orkest maar dat gaat komende week gebeuren, maar ik weet zeker dat ze fantastisch zullen klinken. De afgelopen week speelden we natuurlijk de Turangalila-symfonie van Olivier Messiaen en daar zit geen pauken in. Dus ze beleven de komende week hun vuurdoop met Muziek voor snaren, slagwerk en celesta van Bela Bartok en de Negende symfonie van Dvorak. Werkelijk een mooi programma om de nieuwe instrumenten te laten horen.

Via deze weg wil ik u ontzettend bedanken omdat u de aanschaf ervan mogelijk heeft gemaakt. Ik weet zeker dat ik heel erg veel plezier aan de nieuwe pauken ga beleven, en u dus ook! En ik kan niet wachten tot het moment dat we, Randy en ik, samen op dezelfde twee sets een programma kunnen spelen.

Tot ziens in De Doelen en veel groeten,

Danny van de Wal

Solo-paukenist RPhO